Thursday, November 27, 2008

Pohjoismaista FLOSS-blogiyhteistyötä

Jos blogit.vapaasuomi.fi ei riitä, kannattaa harkita myös uutta pohjoismaista F{N}OSS-blogiyhteenliittymää: http://fnoss.org/planet/. Koskapa myös muut kirjoittavat sekä äidinkielellään että englanniksi, ei suomen kielikään haittaa.

Jeremiah Fosterin käynnistämä Planet onkin tervetullut lisäys, sillä en ainakaan itse tiedä kovinkaan paljon muiden Pohjoismaiden vapaisiin ohjelmistoihin liittyvistä asioista. Poikkeuksena ehkä Free Software Foundation Europen aktiivinen Ruotsi-osasto, joka on järjestänyt muun muassa FSCONS-tapahtuman.

Vastaavasti olen melko varma, että suomalaisten puuhista ei juurikaan Linusia enempää tiedetä, siitä huolimatta että täällähän tapahtuu vaikka mitä! COSS:lla on englanninkielinen sivusto, mutta noin muuten esimerkiksi vapaasuomi.fi tai eri jakeluiden sivustot jäänevät kielimuurin taakse. Kannattaakin välillä miettiä, miten kansainvälisiä yhteyksiä voisi parantaa. Kirjoitin vähän aikaa sitten FSFE:n wikiin Helsinki-sivua alkuun, tosin vain suomeksi :P Ja FSFE on nyt kuitenkin vain yksi järjestö monista.

Why I don't like blogger.

Hmm, I think it's happening again. I changed the Planet Ubuntu to only feed on posts tagged 'ubuntu' from now on, and now as an example tagged one post as 'ubuntu', in addition to this one I'm now writing. Google told me that using "Label actions" to change labels wouldn't affect the feed, but it looks like the feed timestamp for my previous, older post was again updated (not the "Published", but "Updated")... so I guess I won't be tagging any further old posts, unless it turns out the previous problem I had was that the Published stamp was also renewed and the Planet Ubuntu ignores Updated stamp.

If you have a solution, please tell it.

Update: Solution found! Thanks, artfwo.